ЗАХИСТИ СЕБЕ

2017-02-27

/Files/images/1463395018_087183_79.jpg

В школі відбулося загальношкільне зібрання учнів. Була розглянута проблема так званих груп смерті, що доводять дітей до самогубства. Останнім часом вони стали популярними в Україні.

До відома учнів доведено, що у лютому різко зросла кількість пошукових запитів на тему ігор, фіналом яких стає спроба вчинити самогубство. Українська кіберполіція попереджає, що такі спільноти ведуть кваліфіковані психологи, які й схиляють дітей до суїциду.

Адміністратори суїцидальних груп, таких, як: «Кити пливуть нагору», «Розбуди мене о 04:20», f57, f58, «Тихий дім», - часто самі знаходять депресивних підлітків.

Перед тим, як втягнути дитину в квест, модератори вивчають його особистість і, якщо той має схильність до суїциду, надсилають йому завдання.

Найчастіше воно складається із завдання нанести собі ушкодження: наприклад, вирізати на своєму тілі кита чи напис, і все це потрібно знімати на фото чи відео.

Подібна гра триває 50 днів і має закінчитися самогубством, яке також має бути зафіксоване на відео. За даними поліції, записи потім продаються за чималі гроші.

Учні школи були ознайомлені з рекомендаціями про те, як не потрапити до таких груп смерті та як захистити себе від небезпеки.

Кiлькiсть переглядiв: 230

Коментарi